Terugblik Lichtjestocht 2023

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 11:30

DANKBAAR! BEDANKT! DANKJEWEL!

Heb je het gezien? Weet je het nog? Honderden lichtjes uitgezet door Peelo. Meer dan honderd vrijwilligers die zich inzetten om tot zegen te zijn voor de wijk. Scènes uit het Kerstverhaal, muziek, zang en dans. ‘Wat een mooie verrassing deze avond!’, noteerde een wandelaar na afloop. De Lichtjestocht Peelo 2023 was een feit.

Wat hebben we genoten van alle voorbereidingen en de uitvoering. Wat hebben de bezoekers genoten van het resultaat en wat zijn we dankbaar voor de verbinding in de wijk die het heeft opgeleverd. En wat een zegeningen hebben we ervaren. Een wandelaar schreef na afloop: ‘Hele dag regen. Tijdens de tocht droog. Hoe is het mogelijk?! Een ander noteerde: ‘Door de wind… door de regen…. Super gedaan!’

We zijn als organisatie DANKBAAR voor het feit dat de tocht ondanks het weer door kon gaan. En we zeggen ‘BEDANKT’ en ‘DANKJEWEL’ tegen al die vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om ondanks de harde wind en regen er toch gewoon voor te gaan. Partytenten kwamen overal vandaan, werden opgezet door de bewoners die hun oprit beschikbaar stelden. Er werd op allerlei plekken voor koffie, thee en wat lekkers gezorgd voor de vrijwilligers, er was een deur die open stond om even op te warmen tussen het spelen door en vuurkorven werden brandende gehouden om warm te blijven. De vrijwilligers die gingen opbouwen, de route uit hebben gezet en drijfnat weer terugkwamen bij Het Noorderlicht. Maar, met een grote glimlach op hun gezicht. Een warme douche in het vooruitzicht om vervolgens zelf de tocht ook nog te gaan lopen.

Veel mensen die achter de schermen hun medewerking hebben verleend om ervoor te zorgen dat de spelers zelf alleen maar hun rol hoefden te spelen. Al die wijkbewoners die achter de schermen klaar stonden: BEDANKT!

Ook in de voorbereiding hebben we op ontzettend veel mensen kunnen rekenen. Er is heel veel nieuwe kleding genaaid, er zijn klusochtenden geweest waarbij veel mensen hun handen uit de mouwen hebben gestoken om de scènes mooi te omlijsten en attributen te maken. Er is door vele handen geknutseld om alle bezoekers na afloop een mooi presentje mee te kunnen geven. Er is huis aan huis geflyerd. Er is door de sponsoren van alles aangeleverd om de bezoekers ook na afloop nog even te laten genieten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Was jij betrokken, heb jij je bijdrage geleverd, was jij een schakel in het grote geheel? Dan zeggen we: DANKJEWEL! Mede dankzij jou noteerden wandelaars na afloop: ‘Wat een mooie verrassing deze avond. Echt heel mooi!’, ‘Een zegen voor de wijk!’, ‘Wat een werk zeg, prachtig!’ en ‘Het brengt alles naar boven waar Kerst echt om draait, Jezus is geboren!’.

Als organisatie genieten we na en kijken we stiekem ook al weer vooruit. Een wens die vele bezoekers hebben genoteerd ‘Volgend jaar weer?!’ Wat ons betreft wel. En we hopen dat al die mensen voor én achter de schermen nu al besloten hebben ‘Volgen jaar weer!’.

Voor nu wensen we iedereen toe dat het licht in jouw leven mag schijnen en dat jij het mag laten schijnen voor alle mensen om jou heen. Laten we samen tot zegen zijn voor de wijk.

BEDANKT!