Lichtjestocht door én voor Peelo

Terugblik Lichtjestocht 2023

DANKBAAR! BEDANKT! DANKJEWEL!

Heb je het gezien? Weet je het nog? Honderden lichtjes uitgezet door Peelo. Meer dan honderd vrijwilligers die zich inzetten om tot zegen te zijn voor de wijk. Scènes uit het Kerstverhaal, muziek, zang en dans. ‘Wat een mooie verrassing deze avond!’, noteerde een wandelaar na afloop. De Lichtjestocht Peelo 2023 was een feit.

Wat hebben we genoten van alle voorbereidingen en de uitvoering. Wat hebben de bezoekers genoten van het resultaat en wat zijn we dankbaar voor de verbinding in de wijk die het heeft opgeleverd. En wat een zegeningen hebben we ervaren. Een wandelaar schreef na afloop: ‘Hele dag regen. Tijdens de tocht droog. Hoe is het mogelijk?! Een ander noteerde: ‘Door de wind… door de regen…. Super gedaan!’

We zijn als organisatie DANKBAAR voor het feit dat de tocht ondanks het weer door kon gaan. En we zeggen ‘BEDANKT’ en ‘DANKJEWEL’ tegen al die vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om ondanks de harde wind en regen er toch gewoon voor te gaan. Partytenten kwamen overal vandaan, werden opgezet door de bewoners die hun oprit beschikbaar stelden. Er werd op allerlei plekken voor koffie, thee en wat lekkers gezorgd voor de vrijwilligers, er was een deur die open stond om even op te warmen tussen het spelen door en vuurkorven werden brandende gehouden om warm te blijven. De vrijwilligers die gingen opbouwen, de route uit hebben gezet en drijfnat weer terugkwamen bij Het Noorderlicht. Maar, met een grote glimlach op hun gezicht. Een warme douche in het vooruitzicht om vervolgens zelf de tocht ook nog te gaan lopen.

Veel mensen die achter de schermen hun medewerking hebben verleend om ervoor te zorgen dat de spelers zelf alleen maar hun rol hoefden te spelen. Al die wijkbewoners die achter de schermen klaar stonden: BEDANKT!

Lees meer »

Lichtjestocht 2023

Pssstt.... Kerst 2023 is in aantocht ... En dat betekent LICHTJESTOCHT in Peelo ️. We zijn al weer druk bezig om er ook dit jaar weer een mooie belevenis van te maken. Deze keer door een ander deel van de wijk  (zie kaartje). Reserveer je vast 24 december vanaf 17u in de agenda?

Rolstoelgebruikers die graag mee willen doen met de lichtjestocht maar geen duwer hebben kunnen dit kenbaar maken op nummer 06 51620413 Activiteitencommissie Peelo zorgt in overleg voor een vrijwilliger.

Vanuit GKV Het Noorderlicht organiseren we samen met Het Markehuus en vrijwilligers uit Peelo een wandeling van zo’n 2 km door de wijk waar je verschillende scènes uit het Bijbelse Kerstverhaal tegenkomt.  

De route kan op Kerstavond, 24 december, tussen 17.00u en 19.30u worden gestart. Meld je op het plein voor het Markehuus (Scharmbarg 37) en laat je begroeten door de Romeinse soldaat. Volg de lichtjes door de wijk en loop door het verhaal van meer dan 2000 jaar geleden. Geniet onderweg van de verhalen en muziek die je tegenkomt. Geschikt voor jong en oud en na afloop bieden we je graag nog wat lekkers aan!

 

Doe jij mee?! We zien je graag!

 

Info@hartvoorpeelo.nl

Lees meer »