Naast onze eigen activiteiten delen we ook graag activiteiten die door anderen georganiseerd worden en verbinding in de wijk zoeken. Deze vind je hieronder. Wil je ook graag iets laten plaatsen, neem contact op.

3 juni 2024

Peelo in het groen - mei 2024

De maand mei was warm en nat. Door het warme en vochtige weer kon je de grassen bijna zien groeien, vele soorten bloeiden vroeger dan andere jaren. Het vroege bloeien van grassen geeft mensen met hooikoorts vervelende klachten en er ontstaat een langer hooikoorts seizoen.

Lees meer »
27 mei 2024

Hooidag boomgaard Peelo

Op zaterdag 22 juni organiseert Natuurwerkgroep Peelo de hooidag in de boomgaard.
Met elkaar harken we het gemaaide gras bij elkaar.
Een gezellige en verbindende ochtend en er wordt voor een gratis lunch gezorgd.
Je bent van harte uitgenodigd om te komen helpen.

Lees meer »
7 mei 2024

Peelo in het groen - april 2024

De maand april was een maand met vele gezichten: van winterweer met hagelbuien en veel wind tot zonnige dagen met warme temperaturen.

De planten kwamen in rap tempo in blad en hierdoor werd het snel groen, kreeg de wind minder kans en kwamen er weer warme plekjes om heerlijk te zonnen (als die scheen).

In warme hoekjes zag je planten en insecten hun voordeel doen met de warmte. Op andere momenten met veel kou en regen en zelfs nog enkele graden vorst zag je planten interen. Er waren geen insecten meer te zien, zelfs de vleermuizen kwamen niet meer naar buiten om wat te eten.

Lees meer »
22 april 2024

Koningsdag 2024

Op het plein voor het 't Markehuus is er aankomende zaterdag van 10:00 tot 13:00 van alles te doen.

  • Vrijmarkt. Je mag 's morgens een plekje zoeken op het plein
  • Eten & Drinken. Suikerspin, Popcorn, Ranja
  • Activiteiten. Springkussens, Spelletjes, Glittertattoo

Gratis toegang

Lees meer »
10 april 2024

Peelo in het groen - maart 2024

De afgelopen maand maart in Peelo was op zijn maarts, van sneeuw tot veel zon met nu en dan veel regen en wind. De natuur heeft er in ieder geval geen last van, de gehele natuur loopt in veel gevallen een maand voor in vergelijking tot een paar jaar geleden.

Bomen staan al in blad en vele soorten bloeien nu al, terwijl dat normaal een maand later zou zijn.

Bijvoorbeeld de berk, zoete kers, iep, populier, esdoorn en vogelkers.

Lees meer »
2 april 2024

Schaakliefhebbers opgelet!

In het Noorderlicht (de kerk naast het Markehuus) wordt op zondagmiddag 21 april  2024 geschaakt. Een groep liefhebbers, van jong tot oud, van beginner tot ervaren rot, speelt voor de gezelligheid een paar potjes. We starten om 14:00 uur en ronden af om uiterlijk 17:00 uur. Zin om mee te doen? Meld je dan aan via schaken@ngk-assenpeelo.nl

 

Schaakgroep KING

NGK Assen Peelo

Lees meer »
25 maart 2024

The Passion 2024

The Passion 2024 - Op een groot scherm in het Noorderlicht
Op witte donderdag, 28 maart a.s., stellen we de kerk open om met een ieder die dat wil The Passion 2024 te kijken.
Reserveer deze datum vast in je agenda. Deel het met je buurman/buurvrouw/vriendin/familie en neem zoveel mogelijk mensen mee.
Voor koffie, thee, fris en wat lekkers wordt gezorgd !

 

Lees meer »
11 maart 2024

Peelo in het groen - februari 2024

De maand februari was weer nat en niet koud voor de tijd van het jaar. De natuur loopt ver vooruit als het gaat om bloei en activiteiten van vogels, amfibieën en vele andere diersoorten.

In Peelo staan vele soorten bomen alweer in bloei, onder andere de populier, wilgen, iepen en witte esdoorn. Er staan ook allerlei soorten struiken in bloei zoals de gele kornoelje, vele viburnum soorten, winterheide. Planten die ik zag bloeien waren speenkruid, kleine veldkers, klimopereprijs en natuurlijk vele bolgewassen. Zoals gewoon sneeuwklokje, boerenkrokus, bonte krokus en trompetnarcis.

Lees meer »
5 februari 2024

Peelo in het groen - januari 2024

Het jaar is al bijna een maand oud en er was weer veel te beleven buiten.

Het was de eerste dagen koud en er lag een laagje sneeuw. Het is dan leuk om in de verse sneeuw te zoeken naar sporen van dieren en vogels.

Tijdens de koude periode lag er bij ons op de oprit een hoopje. Bij nader onderzoek was het een braakbal van een steenmarter die de muizen had uitgebraakt. Nu komen steenmarters voor in Peelo en ver daarbuiten, maar we zien ze maar zelden. Wel zien we vaak de schade die ze aanrichten aan auto’s of, als ze de weg gevonden hebben, onder de dakpannen. Maar het zijn ook nuttige dieren. Ze eten veel muizen, ratten en vogeleieren. Als men er last van heeft gaat men vaak over tot verjagen van de steenmarter, maar er is vaak een reden dat hij daar juist woont en foerageert. Je kunt er ook voor kiezen om de steenmarter een nestkast aan te bieden zodat hij geen schade meer maakt aan de woning.

Lees meer »
3 januari 2024

Wandelen en ontdekken in Peelo

Hierbij een planning voor de wandelingen in 2024. De bedoeling is om de laatste zondag middag (winter)of woensdag avond (zomer) van de maand een rondje te gaan wandelen door Peelo.

De tijden zijn in de winter 14.00u tot 16.00u ongeveer op zondag.

De tijden in de zomer zijn 19.00u tot 21.00u ongeveer op woensdag.

De start is altijd voor het winkelcentrum Peelo.

Lees meer »
2 januari 2024

Peelo in het groen - december 2023

De laatste maand van het jaar was onstuimig. In het begin van de maand was het koud met wat winterse buien met sneeuw en daarna veel regen.

Door de vele regen werd het overal nat, zelfs zo nat dat je op sommige plaatsen niet meer kon lopen in de wijk.

Tijdens ons laatste rondje door de wijk was het soms glibberen om goed te kijken bij de winterpaddenstoelen die nog in ruime mate aanwezig waren met diverse soorten. Door het toch wel warme weer waren er niet alleen winterpaddenstoelen te zien maar nog diverse najaarpaddenstoelen.

Lees meer »
13 november 2023

Peelo in het groen - oktober 2023

De in Peelerpraot vermelde wandeling voor 18 november kan helaas niet doorgaat. Er waren te weinig aanmeldingen. Voor de Paddestoelen wandeling op 17 december zijn inmiddels enkele aanmeldingen. Maar graag meer natuur- of wandelliefehebbers. Het start om 14:00 uur bij Het Markehuus. 

---

De maand oktober is de maand van overgangen en dat hebben we gemerkt. Het was lang warm en niet al te droog, de kou en de vele heftige buien kwamen al snel. Over de gehele maand gezien was het warm en af en toe veel regen. De herfst deed pas laat van zich spreken en dat was te zien aan de herfstkleuren aan de bomen.

Lees meer »